Winstuitkering terug naar IBN

De wethouders Rien Wijdeven (economische zaken & financiën) en Ad Donkers (welzijn & wmo) krijgen uitleg over de grote scanner voor bouwtekeningen.

OSS – Bernheze besteedt een winstuitkering van het Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant, IBN opnieuw bij dit bedrijf. De gemeente kreeg onlangs een ‘maatschappelijk dividend’ van ruim 116.000 euro. Het gaat om een winstuitkering over 2011. Alle twaalf gemeenten in het werkgebied van het IBN zijn aandeelhouder en krijgen bij winst zo’n uitkering. Deze moet overigens wel aan werkgelegenheid worden uitgegeven. Bernheze laat voor 30.000 euro haar milieudossiers inscannen (digitaliseren). Voor het overige deel koopt Bernheze de groenvoorziening, het sporthalbeheer en de schoonmaak van het gemeentehuis in. De opdracht voor het digitaliseren van de milieudossiers kwam bij het IBN uit na aanbesteding van deze opdracht. Het IBN is prijstechnisch en qua kwaliteit de beste partij, volgens wethouder Rien Wijdeven van economische zaken.

Verslag winstuitkering IBN voor WanFM