Zoen & zoefstrook in Pastoor Maasstraat

Tekening van de nieuwe situatie in de Pastoor Maasstraat.

Tekening van de nieuwe situatie in de Pastoor Maasstraat.

HEESWIJK – De Pastoor Maasstraat in Heeswijk-Dinther krijgt een zoen & zoefstrook voor basisschool ’t Mozaïek. Dit is een van de veranderingen aan de weg die vanaf deze maand opnieuw wordt ingericht. Verder wordt de weg om het groene middenterrein heen gelegd. Het moet fietsers richting Gymnasium Bernrode afremmen. Nu ontstaan er bij het brengen en halen van de basisschoolkinderen gevaarlijke situaties. Ook krijgt de straat een extra riool voor de afvoer van regenwater en vanaf de school. Dit water gaat naar rivier De Aa. De werkzaamheden gaan rond de 400-duizendeuro kosten. Dat is 70-duizendeuro minder dan begroot. De herinrichting moet voor de bouwvakvakantie klaar zijn. Het project levert voor tenminste één persoon met een lange afstand tot de arbeidsmarkt werk op. Hierover heeft de gemeente Bernheze afspraken gemaakt met de aannemer.

20130109pastoormaasstraat