Vuilniswagen naar Roemeense Racaosa

Bert van Sonsbeek (stichting PEP) draagt de vuilniswagen over aan de Roemenen. Foto: Jolwin Dobbelsteen

Bert van Sonsbeek (stichting PEP) draagt de vuilniswagen over aan de Roemenen. De dame op de foto is de tolk. Foto: Jolwin Dobbelsteen

HEESCH – Drie Roemenen zijn donderdagmorgen met een vuilniswagen naar het Roemeense Racaosa vertrokken. Het gaat om een tweedehands vuilniswagen die door de Stichting PEP, de Roemeense gemeente en Bernheze is bekostigd. Deze kostte 15-duizendeuro. De drie partijen dragen hier een gelijkdeel aan bij. De stichting PEP is verbonden aan de Petrus Emmaus Parochie en zet zich in voor kleinschalige opbouw projecten in Roemenië. De stichting zamelt hiervoor jaarlijks geld in met een boekenmarkt en een sponsordiner. De vuilniswagen vertrok donderdagmorgen rond half elf vanaf De Misse in Heesch naar Racaosa in het Roemeense district Vrancea. 20120117vuilniswagen