Volop belangstelling voor duurzame energie

Foto: Jolwin Dobbelsteen

Foto: Jolwin Dobbelsteen

LOOSBROEK – Bijna 150 geïnteresseerden waren dinsdagavond bij de oprichting van de Bernhezer Energie Coöperatie, de BECO. Deze oprichtingsvergadering werd gehouden in zaal Kerkzicht in Loosbroek. De coöperatie hoopt dat in 2020 zestig procent van de gemeente lid is van de BECO. Tijdens de oprichtingsvergadering zijn ook werkgroepen geformeerd. Deze gaan zich bezighouden met energieproducten, energiereductie, financiën en communicatie. BECO wil dat er meer gebruik wordt gemaakt van duurzame energie, die ze zelf gaat opwekken. Energie besparingstips worden gegeven in het E-cafe. Deze worden elke maand in een andere kern gehouden. Als eerste op dinsdag 5 maart in De Pas in Heesch.

20130202oprichtingsbijeenkomstbeco