1000

1000euro1000 is een mooi getal. Natuurlijk heb ik ze het liefste als euro’s in mijn portemonnee. Of liever nog in kilo’s goud, maar dan vanzelfsprekend niet in de portemonnee. De 1000 boven dit stukje is ook geen eerbetoon aan John & Mira Eijsermans, die de plaatselijke supermarkt uitbaten. Nee, dit is mijn duizendste bericht.

Ik begon deze site ooit als uithangbord van mijn werkzaamheden als freelancer. De site was meer dan een portfolio, zoals nu op Jolwin.nl staat. Daarvoor publiceerde ik er te veel items op. De eerste ging over een gewapende overval in Veghel.

Als nieuwssite duizend berichten halen is geen prestatie, zeker niet als je er met meerderen aan meewerkt. Nieuws is een onaflatende stroom aan feiten, meningen en gebeurtenissen. Unieker wordt het al als je zelf alle publicaties gemaakt hebt. In dat opzicht heb ik de duizendste nog niet gehaald. Er staan ook columns tussen van politici uit Bernheze.

Toch is het knap dat ik het duizendste bericht bereikt heb. De stroom aan nieuwsitems, achtergrondreportages en diepte interviews  droogde op in februari 2013 toen ik mijn werk bij WanFM kwijt raakte. Eerder eindigde mijn relatie met de regionale omroep al in mineur. Al mijn prachtige reportages deden er niet meer toe, toen ik depressief raakte.

Dat dit stukje er nu toch is, is te danken aan slechts één man: Gerard Poels. Hij las mijn columns, die ik in het verleden op Hyves publiceerde. Die overpeinzingen hebben de tand destijds niet doorstaan, zoals ik wel nog altijd achter mijn columns sta over: studieloongratis nieuwsnaastenliefde en mijn aanval op de regionale omroep.

Ik begon ooit te publiceren op Hyves om mensen een reden te geven mij te volgen en omdat ik mijn mening over de actualiteit kwijt ‘moest’. Nu is er één probleem: Ik vind kritiek prima (die lever ik zelf ook), maar ik kan er niet tegen als ik publiekelijk aan de schandpaal word genageld, omdat ik als taalprofessional een spelfout heb gemaakt.

De misvatting dat ik zou censureren heeft me nogal wat (zogenaamde) vrienden gekost. Bij Hyves kon je immers niet een reactie modereren (bewerken), maar alleen weggooien en dat deed ik nadat ik de taalfout had hersteld. Tsja, en daarmee ging ook wel eens een verschil van mening verloren; spijtig!

Hier kan ik reacties bewerken en dus ook jouw taalfouten verbeteren. Jouw mening laat ik in tact, als die tenminste onderbouwd is en niet voorzien van krachttermen. Ik ben GVD wel een nette jongen!

Het was al met al een hele mijlpaal om dit duizendste bericht te halen. En als je dan ook nog bedenkt dat dit pas de 56e (eigen) column is dan is het behalen van daadwerkelijk duizend berichten het dromen van een sprookje van 1001 nacht. Gelukkig heb ik nog genoeg om me over te verbazen of aan te ergeren en laat mijn fantasie me vooralsnog niet in de steek. Alhoewel, deze column is weer geschreven tijdens een slapeloze nacht.

1 gedachte op “1000

Reacties zijn gesloten.