Onbekende vogel verongelukt op kinderkamer

Opgevangen vogel1ZEELAND – Een piepklein vogeltje is vrijdag 29 mei onder het bed van de 3-jarige Lion terecht gekomen. De vogel bleek zich genesteld te hebben onder het bed van de 3-jarige. Toen de moeder van het kind het bed verplaatste raakte de vogel bekneld. Dit zorgde voor een hevig gepiep.

De kamer van de driejarige werd anders ingericht door de komst van een nieuw nachtkastje. Hoewel de ouders van Lion wel gepiep van een vogel hoorde konden zij zich niet voorstellen dat deze zich in de kamer zou bevinden. Voor de zekerheid zijn de knuffels achter het bed nog weggehaald, maar er was niets te zien.

Gerustgesteld verschoof de moeder toen het bed naar de andere hoek van de slaapkamer. Opnieuw hoorde ze  gepiep en van schrik liet ze het bed zakken. Meteen werd de vader erbij gehaald. Die ontdekte de vogel tegen de rand van het bed, tussen twee houten latten in. De vogel probeerde zich, hevig bloedend, uit de vleugels te maken. Het vliegen bleek niet goed te gaan. Het vogeltje verschanste zich vervolgens aan de andere kant van het bed tussen twee parallel lopende latten.

Voorzichtig haalde vader het vogeltje onder het bed vandaan. Een pootje bleek geamputeerd. De vogel werd schoongemaakt, kreeg hooi, water en brood om aan te sterken. Het doosje waarin hij is opgevangen werd op de grond gezet. Mocht de vogel proberen weg te vliegen dan zou hij niet al te hard ten val komen. Het mocht niet baten. Vanmorgen vloog hij nog, maar nu is hij dood.

Dode vogelDe begrafenis heeft in kleine kring plaats gevonden. Helaas zonder de aanwezigheid van directe familie. Wel heeft de vogel een mooi plekje onder een boom gekregen. Nu maar hopen dat het konijn van de familie hem niet opgraaft. Condoleances kunt u hieronder achterlaten!

1 gedachte op “Onbekende vogel verongelukt op kinderkamer

  1. Wat verschrikkelijk om zo aan het eind van het leven te moeten komen. Rust zacht klein vogeltje.

Reacties zijn gesloten.