Roel van der Sloot (16) naar NK luchtdirigeren

De 16-jarige trompetist Roel van der Sloot uit Boxtel vertegenwoordigt Brabant tijdens het NK luchtdirigeren in Den Haag. Hij hoorde vorig jaar van het bestaan, maar was toen te laat met zichzelf opgeven. De finale van het NK vindt dinsdagmiddag op veertig meter hoogte plaats op Het Plein voor de tweede kamer. Daarvoor moet Van der Sloot wel door de voorronde komen. De winnaar mag tijdens het Festival Classique in Den Haag het Nederlands Theater Orkest dirigeren. Zij spelen dan de Triomfmars uit Verdi’s Aïda.

Roel van der Sloot

Vlucht uit Breda leidt tot pianospel

Liane van Bredee van Ginkel achter de pianoDe 76-jarige Liane Bredée – Van Ginkel uit Nuenen heeft een boek over haar vlucht in de oorlog uitgebracht. Het boekje heet Onze vlucht uit Breda en is dit weekend gepresenteerd in boekhandel Van Kemenade in Breda. Tijdens die vlucht in 1940 is Liane Bredée – van Ginkel geraakt in haar hand. Om de bloeddoorstroming weer op orde te krijgen, kreeg ze het advies om piano te gaan spelen. Haar boek “Onze vlucht uit Breda” ligt in de boekhandel voor 14 euro 90. Het is het tweede boek van de 76-jarige Liane Bredée – van Ginkel. Het eerste ging over haar broer Hans die in het Eindhovense Eckartdal heeft gezeten. Dat is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat boek heet “Het dal der liefde.”

Radio reportage “Onze vlucht uit Breda”

Volledig gesprek met Liane Bredee – van Ginkel

Dode bij verkeersongeval Elsendorp

Ongeval ElsendorpBij een eenzijdig verkeersongeval in Elsendorp is een persoon omgekomen. Drie anderen raakten zwaar gewond. Het viertal zat in een auto die reed richting Venray via de Zeelandsedijk. Dit is een parallelweg van de N277, oftewel de Middenpeelweg van Zeeland naar Venray. Door onbekende oorzaak is de auto op een lantaarnpaal en tegen een boom tot stilstand gekomen. De politie onderzoekt de snelheid van de auto. Ook wordt onderzocht of de inzittenden de gordel droegen en of de bestuurder had gedronken. Volgens getuigen van het ongeval is dat het geval. De bijrijder van de bestuurder is omgekomen. Hij heeft vermoedelijk geen gordel gedragen. Op de Zeelandsedijk, ter hoogte van het ongeval, geldt een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Volgens buurtbewoners wordt er vaak veel harder gereden. Toch vindt burgemeester Van Maasakkers van de gemeente Gemert-Bakel, waar Elsendorp bij hoort, het overhaast om nu al maatregelen te nemen.

Ongeval Elsendorp

Marco V draait voor restauratie Sint Servatiuskerk

Marco V draait voor de kerkHet Church Square Dance Event in Dinther heeft zo’n 3500 euro opgebracht voor de restauratie van de Sint Servatiuskerk in Dinther. Het dancefestival voor de kerk in Dinther was een idee van pastoor Joost Jansen. Hij benaderde zelf ook de plaatselijk DJ Marco Verkuijlen. Hij is wereldwijd bekend onder de naam Marco V. Hij werkte gratis mee voor de Sint Servatuiskerk. Naast Marco V. draaiden ook minder bekende lokale DJ’s voor het goede doel. Honderden bezoekers kwamen naar het dancefestival.

Marco V over het geloof
Marco Verkuijlen
Foto 1:Bob Barten
Foto2: Jolwin Dobbelsteen

Geplaatst in Geen categorie | Tags: