Eigenwaarde; én wat koop ik ervoor?

De succesvollen onder ons wijten een depressie aan een gebrek aan eigenwaarde. Zij huldigen ook het spreekwoord: “Winnaars geloven in zichzelf, verliezers in geluk.” Volgens mij zijn de succesvollen onwetend; zij beseffen onvoldoende hoe eigenwaarde ontstaat.

Eenzaam in gezelschap

Het zijn niet de feestdagen waartegen ik opzie. Het is eerder het naderen van het einde van het jaar dat mij zwaar valt. In deze dagen van mijmeren en terugblikken, dringt bij mij eens zo hard het besef door dat ik door leef, maar niet doorleefd ben. Ik voel mij eenzaam in gezelschap.

Lees verder

Met wie? (podcasten)

Niet lullen, maar luisteren. Dat dacht ik vrijdag 15 december in De Bosuil in Weert. Ik wilde niet alleen genieten van K’s Choice, maar zeker ook van het voorprogramma van Christon. Brabanders & Limburgers lijken zichzelf belangrijker te vinden dan de optredende artiesten. Alhoewel ik trouwens ook Belgen door Christon heen hoorde ouwehoeren. Ik vind dat je alleen je mond moet opentrekken als je daadwerkelijk iets te vertellen hebt. En ik denk dat ik iets te vertellen heb. Ik was dan ook ontzettend beledigd toen mij de vraag werd gesteld: “Podcasten jij, met wie ga je dat doen?”

 

Bijna nooit visite

Uden doet komende zondag (10 december) mee aan Muziek bij de Buren. Ook in mijn huiskamer komt een artieste optreden. Fijn dan krijg ik ook eens visite. Normaal gesproken komt er alleen bezoek op een verjaardag. Snap ik best, want dan hoeven ze niet met me te praten, omdat ik druk ben met drankjes inschenken, afwassen, ontvangen en hapjes op tafel te zetten. Het keuvelt nou eenmaal niet lekker met een depressieveling.

 

Audiografie

Ik worstel al jaren met zwaarmoedigheid. Hoe diep ik ook graaf ik weet niet of ik zwaarmoedig ben geworden of dat de uitdagingen in mijn leven mij zwaarmoedig hebben gemaakt. Over dit onderwerp wil ik vertellen. Te vaak merk ik hoe mensen het onderwerp depressie mijden, terwijl ik wel behoefte heb om erover te praten. Ik wil podcasten over mijn (levensbedreigende) ziekte. Hierbij een eerste kennismaking met wie ik ben.