Onderbehandeld

De term onderbehandeld is nieuw voor mij. Ik kende al wel overgediagnosticeerd en over getherapeutiseerd. Overigens alle drie woorden waar Microsoft Word een rode streep onderzet. In die zin lig ik voor op dit tekstverwerkingsprogramma.

Lees verder

Uitverkocht of uitgekookt?

Maak iets schaars en er is behoefte aan. Dit is een economisch principe dat werkt vanuit de psychologie. En zo kon het dat het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten, afgelopen donderdag in Markant Uden, was uitverkocht. Ze speelde weliswaar in de evenementenzaal, maar dan wel ingericht voor zo’n 125 mensen.

Lees verder

Familieband

Mijn zoontje gaat gebukt onder mijn conflict met mijn moeder en mijn broer. De lieverd wil graag overal bij en blij zijn. Hij hecht grote waarde aan samenzijn en houdt de familie graag bij elkaar. Ik herken het, maar wens toch dat mijn kreeftje vooral gelukkig met zichzelf wordt.

Lees verder

Teleurstelling

Hoop doet leven, zo luidt het gezegde. Ik leg hoop uit als verlangens, verwachtingen, vertrouwen en voornemens. De zogenoemde vier V’s. Je moet er maar van uitgaan dat deze hoop terecht is, maar blijkt deze onterecht dan ontstaat de teleurstelling.

Lees verder

Sorry Marjolijn

Bij mijn kapper staan visitekaartjes van een klusser, bij de dokter liggen folders van een yogaschool en bij mijn psychiater staan flyers van een cabaretière. Overal word ik doodgegooid met reclame.
Lees verder