Zelfcensuur

Ik vind dat je alles moet kunnen zeggen, maar niet dat je daarom dan ook maar alles moet zeggen. En zo kan het dat ik deze week een column heb teruggetrokken. Al merk ik wel dat ik daar dan vervolgens weer moeite mee heb.

Lees verder

Laatstewilmiddel

De Coöperatie Laatste Wil ligt onterecht onder vuur door de zelfverkozen dood van Ximena Knol. Deze 19-jarige uit Uden bestelde een zelfdodingspoeder, volgens de ouders aangemoedigd door de Coöperatie Laatste Wil. Deze organisatie wijst hun verantwoordelijkheid van de hand.

Lees verder

Censuur

Ik ben niet welkom op het platform PodNL. Ik heb namelijk een dame een excuusallochtoon genoemd. En dat blijkt niet te mogen. Al is ze er waarschijnlijk wel een. Het is hetzelfde met al die communicatiemedewerkers, het zijn zelden mannen.

Lees verder

Negeren

Jolwin in studio Mfm achter microfoonIk wil niet dat je leest; ik wil dat je luistert. Hoewel dit een depressiedagboek is – en daarmee iets persoonlijks – wil ik ook gehoord worden. Ik ben namelijk een mentale exhibitionist. En ik weet dat is voor iedereen beter zo. Mijn echtgenote kan dat vast beamen.

Lees verder

Passanten

We zijn slechts passanten in elkaars leven. Alleen de snelheid waarin we elkaar passeren varieert. Velen blijven slechts even, anderen een hele tijd en van sommigen hoop je dat ze je nooit zullen verlaten. Toch eindig je uiteindelijk alleen. Het is daarom van belang dat je het met jezelf kunt uitstaan.

Lees verder

Tweede familie

De meeste organisaties, bedrijven & mensen doen zich beter voor dan ze zijn. Er zijn weinigen, zoals ik. Ik bedoel dat ik zelden iemand tegenkom, die probeert een betrouwbaar en eerlijk beeld van zichzelf te geven.

Lees verder