Snotneus versus kutgemeente

JesseKlaverFons de Poel is niet langer presentator van Brandpunt, omdat hij Jesse Klaver een snotneus heeft genoemd. Jesse staat hiernaast op de foto!

Ik weet hoe het voelt om afgeserveerd te worden om een mening. Ik heb Uden tijdens een ochtendshow, ‘die kutgemeente’ genoemd. De voorlichtster had geweigerd een interview te regelen. Ze vond dat ik de middag te voren had moeten bellen. Kijk, ik vind dat een mening om boos over te zijn; immers, mijn luisteraars werden niet serieus genomen.

Jesse Klaver werd eerst opgevoerd in een reportage over ABN Amro  en daarna afgeserveerd. En dat vind ik raar, want je had die ‘snotneus’ dus weg kunnen laten. De Poel zou het gezegd hebben, omdat hij weleens bijklust bij de bank.  Er wordt nu gesuggereerd dat hij daarom geen kritiek kan verdragen over ‘zijn’ ABN Amro. Ik kan me niet voorstellen dat De Poel bang was om niet meer gevraagd te worden als dagvoorzitter of welke andere goedbetaalde schnabbel dan ook.

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar als presentator kun je beter je mening inslikken. Niet dat je kijker of luisteraar het je aanrekent, maar je opdrachtgever kan er doorgaans niet zo goed mee omgaan. Toch is het lastig als je een enigszins geëngageerde journalist bent. De kans dat je dan uit de bocht vliegt is levensgroot.

Natuurlijk is Uden geen kutgemeente, al wordt dat dorp wel behoorlijk ‘kwalitatief uitermate teleurstellend  bestuurd; het ging mij alleen om die ‘kut;’ van voorlichting. Zij is inmiddels met pensioen. Niet dat ik daar veel aan heb, want ik ben naast geëngageerd ook uitgerangeerd als journalist. Gelukkig voorkomt dat wel dat ik weer eens uit de bocht vlieg.

De carrière van Fons de Poel is niet helemaal om zeep , want hij krijgt bij de KRO-NCRV de kans om zich bezig te houden met journalistieke documentaires. Waarschijnlijk dat Jesse Klaver de bazen van De Poel niet heeft gedreigd met een informatiestop namens GroenLinks; daar is de partij immers veel te marginaal voor. Klaver wordt volgens mij nog liever een snotneus genoemd, dan dat hij zijn neus niet meer mag laten zien.

De Poel wordt minder zichtbaar in het publieke domein en kan zo lekker blijven bij schnabbelen met bancaire klussen. Iets wat hij met zijn salaris volgens mij nooit nodig heeft gehad. Dat ligt heel anders als je voor 800 euro bruto per maand twintig uur per week moet werken bij een lokale omroep. Dus mocht ABN Amro willen omzien naar een andere dagvoorzitter, gespreksleider of podiumpresentator: ik ben beschikbaar en ben minstens zo brutaal als Fons de Poel.

Kies Jolwin – kies LZMP, want als je echt luistert dan hoor je zoveel meer. Daar kan geen KRO-NCRV tegenop; laat staan een oude zeurkous als Fons de Poel (al ben ik heel wat minder vermogend)!