Podcast

Foto: De Bie MultimediaAls jaarlijks ruim een half miljoen Nederlanders kampt met een depressie en daarmee zo’n twintig procent van de volwassenen tussen de 18 en 64 jaar in zijn of haar leven  te maken krijgt met deze – in potentie – dodelijke ziekte, waarom is het dan zo moeilijk om hierover te praten.  En hoe komt het dat we vooral over mensen met een depressie parten en niet met?

Ik heb besloten mezelf in elk geval uit te spreken over mijn ziekte. Ook wil ik zoeken naar mensen die mij inspireren, steunen of tot denken aanzetten. Aanvankelijk schreef ik hierover via mijn website: LaatZeMaarPraten.nl. Echter, lijkt het mij voor een radiomaker en muziekliefhebber logischer om over dit onderwerp te podcasten.

Een depressie en een gemankeerde eigenwaarde gaan vaak hand-in-hand; evenals overgevoeligheid voor kritiek, trouwens. Laat Ze Maar Praten!™ staat voor mij niet alleen voor mijn wil om me niks van kritiek aan te trekken, maar juist ook voor mijn kwaliteit om de ander te verstaan. Naast zelf vertellen wil ik daarom tevens in gesprek met andere mensen. Laat Ze Maar Praten!™ is dus op twee manieren uitlegbaar.

Ik nodig U uit om een reis te maken door mijn hoofd en daarmee samen deze storm te trotseren. Ik hoop bij U het luisterende oor te vinden, dat ik vaak mis in mijn dagelijkse overlevingstocht. Ik heet Jolwin Dobbelsteen en werd geboren in 1979 in een Nijmeegs ziekenhuis, maar ik ben als mens zoveel meer dan een naam en een nummer. Welkom op deze (on)prettige reis!