Iedereen aan het woord

GroneBoekjeHartkloppingen, trillende handen, een droge mond en veel slapeloosheid. Of is het toch slapenloosheid? De meervoudsvorm is slapen en daar voeg je de achtervoegsels  –loos en –heid aan toe. Oké als ik het vergelijk met belangeloos dan schrijf ik slapeloos.

Voor wie het weten wil: slapeloosheid is momenteel het goede woord. Dat wil zeggen: vandaag, op vrijdag 9 oktober 2015, maar is dit woord dinsdag ook nog correct gespeld? Daar komen mijn hartkloppingen, trillende handen, droge mond en slapeloosheid vandaan.

Een feestweek moet het vanaf morgen worden, want dan begint de ‘Week van het Nederlands’. De organisatoren willen: “Iedereen aan het woord”. Ik vraag me alleen maar af: “Aan welk woord?”, want vanaf dinsdag ligt het nieuwe ‘Groene Boekje’ in de winkel.