Krijg toch allemaal de kolere…

platenhoesvoelmezoverdomdalleenSchelden, schreeuwen, spugen en slaan, dat is nodig om gehoord te worden. Hoe grover de opmerking, hoe groter het gehoor. Het maakt niet uit of je goed geïnformeerd bent of slechts kort door de bocht gaat als je maar om aandacht smeekt.

Ik ga me denk ik voorlopig maar weer eens koest houden. Ik zie het  – door mijn bril – namelijk toch allemaal verkeerd. Ik heb niet door dat er duizenden op een wachtlijst voor een huurwoning staan, terwijl die huizen er wel voor asielzoekers zijn. Ik heb ook niet door dat vluchtelingen aan ‘onze’ vrouwen zitten en mag niet aangeven dat het aantal gevallen van ‘huiselijk geweld’ nog altijd hoger ligt dan het aantal aanrandingen door vluchtelingen.

Ik mag geen voorstander van asielzoekerscentra zijn, want dan ga ik voorbij aan de angst en onvrede in de samenleving. Ik zou dan zo’n ‘gutmensch’ zijn die problemen onder het maaiveld wil moffelen. En dat terwijl ik juist vind dat problemen moeten worden aangepakt en dat er bestuurd moet worden met een toekomstvisie.

Maar goed, nu ben ik dus ook zo’n teleurgestelde boze burger. Ik vertrouwde er op dat de SP haar belofte ‘100% sociaal’ wel waar zou maken, maar de partij is net zo sociaal als dat de VVD liberaal is, de PvdA sociaaldemocratisch, het CDA christelijk en de PVV voor vrijheid. En ach, GroenLinks is misschien wel groen, maar niet echt links en D66 is de enige constante factor, omdat je daar nooit van weet wat ze zullen stemmen zolang euthanasie maar mogelijk is. Vind ik momenteel trouwens niet eens zo’n heel slechte optie dat we allemaal massaal uit dit kut leven stappen. Sorry voor het k-woord, maar ik moet grover om gehoord te worden.

De SP werd altijd verweten dat het problemen weet te benoemen, maar niet met oplossingen kan komen. Dit is pure stigmatisering, want andere partijen hebben ook geen oplossingen. Bommen lossen niets op, maar vergroten de ‘tsunami’ aan vluchtelingen, die wij vervolgens niet gaan opvangen. De SP vindt dat ons land dat ook niet hoeft te doen, want zij zijn nooit voor oorlogvoeren geweest.

Eigenlijk is de SP een soort nationaalsocialisme: ze willen best de medemens helpen als het maar de directe buur is (op zich legitiem). De SP ligt qua ideeën niet eens zo heel ver van de PVV vandaan; alleen zegt het iets anders in het migratiedebat dan wat de partij (lokaal) doet. Misschien zouden ze dat wel moeten doen, want dat levert ze veel meer kiezers op. Het is niet voor niets dat SP Bernheze tegen de komst is van een AZC in Heesch (voor 500 asielzoekers voor 10 jaar), want uit die kern haalt de lokale afdeling van de tomatenpartij de meeste stemmen.

Iedereen, niet alleen de politiek, gaat voor het eigen belang. Ik wist het, maar het stelt me toch teleur. Val voor mijn part allemaal dood. Dan is er in dit land meteen ruimte voor bijna 17 miljoen asielzoekers. Dat zijn ook bange mensen, maar wel nog met (net als ik) een naïef vertrouwen in onze westerse samenleving. Zo, en nu kruip ik weer onder een steen, een Dobbelsteen wel te verstaan, want je dacht toch niet echt dat ik mijn kop kan houden? Zelfs als ik geen gehoor vind!