Sluier alle vrouwen

20161007vrouwantjeVriendschappen tussen een man en een vrouw brengen vroeg of laat altijd seksuele spanningen met zich mee. De Arabische filosofie heeft het in die zin goed bekeken door vrouwen te sluieren. Ik stel voor dat alle vrouwen in ons land dat voorbeeld volgen en voortaan in een vormeloze wijde jurk over straat gaan. Volgens mij bevordert dat de gelijkwaardige communicatie.

In de verstandhouding gaat het mis als er verborgen boodschappen zijn. Tussen man en vrouw blijft er altijd de vraag of hij niet nog iets anders wil dan alleen maar een leuk gesprek. Uiterlijkheden leiden af van de inhoud en dus zou je deze het beste kunnen verbergen. Overigens denk ik dat dit vooral een probleem van mannen is, want vrouwen zijn toch veel minder visueel ingesteld?! Mannnen doen er goed aan om in plaats van zichzelf te hullen in een oversized overall zich veel meer uit te laten in bedekte termen. De aantrekkelijkheid van een man zit voor een vrouw in de bagage die hij meebrengt, of heb ik een te rooskleurig beeld van de andere sekse?

Vaak vraag ik me tijdens een gesprek af of ik het nou met haar eens ben omdat ze een verstandige redenatie voor het voetlicht brengt of omdat ik haar de kleren van het lijf wil scheuren. De seksuele spanning vertroebelt zo het contact en is soms zelfs funest voor vriendschappen, want het zorgt bij een van beide (of misschien zelfs bij allebei) voor frustraties als geen gehoor wordt gegeven aan deze vleselijke verlangens.

Lustgevoelens zijn helemaal niet productief, want denk je eens in dat je er gehoor aan geeft. Met de ontlading verandert voor goed het contact tussen man en vrouw. Na de daad is of de interesse verdwenen of je bent samengesmolten en kunt niet meer onbevangen in dialoog gaan. Maar goed, dat is voor de man sowieso al een probleem door de uiterlijke afleiding van de vrouw.

Sluier alle vrouwen en dat hoeft wat mij betreft absoluut niet met een niqaab of burka, want ik kan me niet voorstellen dat alleen het gezicht van een vrouw al voldoende is om de man in vervoering te brengen. Het is natuurlijk wel zo dat een lelijke vrouw ook afleid van het gesprek, dus deze vrouwen doen er verstandig aan om zich wel in een niqaab of burka te hullen, maar wellicht doen ze dat al!

Nu kan ik me voorstellen dat mijn gedachte in onze westerse samenleving op weinig bijval kan rekenen. Een sluier suggereert namelijk tegelijkertijd iets religieus. Voor die vrouwen heb ik de oplossing: grijp terug op de klederdracht, want ‘vrouw Antje’ of ‘Zeeuws meisje’ zorgt volgens mij niet voor de ‘opperste staat van paraatheid’.  Alleen Youp van ’t Hek schijnt ‘botergeil’ te worden van Zeeuws meisje. Dat is dan weer het probleem: fetisjisten van sluiers (niet per ongeluk de s weglaten) krijgen het met mijn idee ook erg zwaar.

Is er tot slot nog een andere reden waardoor het sluieren van vrouwen wel geen navolging zal krijgen. De seksuele spanning tussen man en vrouw heeft haar veel gebracht. Niet zelden dwingt een vrouw een aanstelling af door met een wat korter rokje naar een sollicitatiegesprek te gaan. En als bazin heb je gezag op hoog gehakte laarzen en gehuld in je leren rok. Misschien vindt een vrouw het ook wel helemaal niet erg dat mannen met haar willen praten omdat ze haar willen neuken. En mocht ze dat wel een probleem vinden en twijfelen aan zijn oprechtheid dan hoeft ze alleen maar even naar zijn kruis te staren om te zien hoe de vlag erbij hangt, tenzij hij klein geschapen is of – net zoals ik – zijn overhemd uit zijn broek draagt.