ZIN: zuipen, internetten & neuken

“De zin van het leven is zin in het leven”, zingen de Volkelse pretrockers van BZB. En z.i.n. staat in mijn beleving voor zuipen, internetten en neuken; niet per se in die volgorde, maar voor een leuke afkorting helpt het wel!

Hoor mijn bedoeling!

Goed, eigenlijk gaat het om drank, internet en seks, maar d.i.s. is toch een minder leuke afkorting, die bovendien de filosofische lading niet dekt. In mijn voortdurende troebele grijze gedachten, ondanks helder zomers weer, probeer ik de betekenis van het leven te analyseren. Ik kom niet verder dan platte behoeftebevrediging. Sorry, als jij jezelf daarboven verheven acht.

Op vakantie zijn de belangrijkste voorwaarden: (gratis) internet, lekker (eten &) drinken en als het even kan seks toe. Mocht dat laatste er niet inzitten, bijvoorbeeld omdat je kind mee is, dan kun je dankzij de WiFi nog altijd je toevlucht zoeken op het wereldwijde, wulpse web. Natuurlijk een zwembad, meer of zee is eveneens belangrijk, maar kijk jij dan alleen maar naar jouw partner?

Zo gaat het bij mij ook bij concert- of festivalbezoek. Natuurlijk weet ik de kracht van muziek te waarderen: mooie melodieën kunnen mij in hogere sferen brengen; toch word ik daarbij niet in de laatste plaats geholpen door een koud glas – nou ja, plasticbeker – bier. De ervaringen moeten met het mobieltje gedeeld worden aan de rest van de wereld, want ondanks mijn depressie wil ik eenieder toch doen geloven dat ook mijn leven weleens leuk is (ja, dan is internet onmisbaar). En als heteroman ontgaan mij bij een festival of concert de sexy geklede dames niet.

Op een mooie zomerse dag verlang ik soms naar een terrasje. Ik geniet ervan de bierkaart te spellen en dan het voor mij onbekende gerstenat te bestellen. Dit deel ik dan met mijn mede bierdrinkers via de bierapp: Untappd (waarvoor internet onontbeerlijk is) , terwijl ik ondertussen mijn ogen laat glijden over de blote benen, korte rokjes en strakke topjes, die voorbij paraderen. En opnieuw stel ik de z.i.n. van het leven vast.

De drang om nog iets te bereiken in het leven is bij mij getemperd. Ik zie de meerwaarde niet om me te verdiepen in het verdorven nieuws, kennisverrijking of het aan de orde stellen van misstanden. Het maakt mijn gedachten alleen maar grijzer en het bevredigt mijn behoeften niet. Alleen als ik er indruk mee zou kunnen maken op een onweerstaanbaar sensuele vrouw dan zou ik het nog willen overwegen, want aan seks wordt van de drie basisdriften het minst gehoor gegeven.

Nu zul je zelf wel in kunnen schatten dat een mooie vrouw echt niet zit te wachten op een sombere melancholische twijfelaar. En daarbij helpt het argument: verandering van spijs doet eten, die hete seksbom ook niet over de streep. Al maakt dat argument de afkorting d.i.s. (drank, internet & seks) wel weer aantrekkelijker.

Ik weet het: dit is geen hoogdravende column, maar misschien is de essentie in essentie zonder diepgang. Ik laat het hierbij. Bovendien word ik door mijn vrouw geroepen voor het eten!