Wie & Wat

Door te spreken heb je niet per se een gesprek.
Door te horen word je niet per se gehoord.
Door te spreken word je niet per se gehoord.
Door te horen heb je niet per se een gesprek.

Ondanks mijn pogingen de wereld door een gekleurde bril te zien, wordt het zicht toch altijd vertroebeld.

Laat Ze Maar Praten!™ (LZMP) is mijn spreekbuis; in audio, tekst & video. Ik ben Jolwin Dobbelsteen (1979) een levenskunstenaar uit Noordoost-Brabant, die dagelijks in gevecht is met zijn (voort)bestaan. Ik vind mezelf belangrijk, maar het tegelijkertijd belangrijk om goed met mijn omgeving om te gaan. Niettemin ervaar ik veel weerstand; de wrijving die glans zou moeten geven, vergroot bij mij doorgaans de vieze vlek.

Mijn uitingen in de vorm van columns, audio- & videobestanden worden gemaakt vanuit het principe: Laat Ze Maar Praten!™ (LZMP). Het is enerzijds de capaciteit een ander je eigenwaarde niet te laten beïnvloeden en anderzijds de capaciteit om te luisteren dankzij het voeren van een goed gesprek.

Luisteren en doorvragen behoren tot mijn kernkwaliteiten; het op peil houden van mijn eigenwaarde behoort tot mijn grootse uitdaging. Soms is het beter de ander maar te ‘laten praten.’ Vaak is goed om de ander te verstaan door deze te ‘laten praten.’ Die twee tegenstrijdigheden brengt Laat Ze Maar Praten!™ (LZMP) bij elkaar.

Laat Ze Maar Praten!™ (LZMP) is mijn spreekbuis; geen discussieplatform. Ruimte voor de mening van een ander is er in de vorm van interviews & gesprekken, die mijn visie bevestigen of mijn blik verscherpen.

Ik nodig je van harte uit met een open houding te lezen, luisteren en kijken. Input is altijd welkom: jolwin@laatzemaarpraten.nl of door het invullen van het contactformulier.

Geluidsbiografie

Uden, zaterdag 2 december 2017