Contact (enerzijds, anderzijds)

Een mens is niet gemaakt om kluizenaar te zijn. Al zou ik soms ontzettend graag willen dat ik genoegen kon nemen met mezelf als gezelschap. Het zijn die momenten dat ik denk dat een meervoudige persoonlijkheidsstoornis niet eens zo gek is.

Er zijn veel mensen die ik graag mag, maar zelden zie. En toegegeven na enkele pogingen tot contact geef ik het ook op. Ik vind het vervelend als contact alleen van mijn kant uit moet komen. Niettemin denk ik vaak:…

CONTACT – FRANK BOEIJEN

Met heimwee denk ik terug aan mijn studietijd. Toen had ik met verschillende vriendinnen diepgaande gesprekken. En ook mis ik de bieravondjes met mijn politieke vrienden uit mijn vorige woonplaats. In beide gevallen ging het om gemeenschappelijke dromen. Ik ben nooit iemand geweest van het:….

GEBABBEL – PAUL DE LEEUW & WILLEKE ALBERTI

Opscheppen is trouwens ook niets voor mij. Als er dan toch iets mis is met mijn eigenwaarde, waarover ik vertelde op de vorige pagina van die depressiedagboek, dan is het wel dat ik mijn eigen kwaliteiten tekort doe.
Maar ach, wie heeft ze nog? Wie komt er de tijd nog mee door? Want op een gegeven moment neem je er toch genoegen mee:…

DROMEN ZIJN BEDROG – MARCO BORSATO

Maar als je inmiddels in de dertig bent dan geloof je dat toch niet meer. Je bent, als het goed is, gesetteld met partner, kind, huis & baan. Ik hoef denk ik niet meer uit te leggen wat er in dat rijtje bij mij aan ontbreekt. En natuurlijk zorgt dat vaak voor twijfel aan mezelf. Hoe verzucht ik niet:…

NERGENS GOED VOOR – DE DIJK

In contact moet het bij mij altijd ergens over gaan; alleen niet over sport, want daar heb ik geen verstand van. En praten over het nieuws of de politiek vinden velen ook niet echt gezellig. Daarbij houd ik er vaak zeer specifieke meningen op na. Of ik denk:..

MENSEN DOE TOCH NIET ZO MOEILIJK – DANNY DE MUNK

Ik heb trouwens vaak gedacht dat ik het nodig vind dat iedereen om mij heen dezelfde mening heeft. En dat ik daardoor niet tegen discussies kon. Alleen kon ik hierdoor niet verklaren dat ik verschillende VVD-georiënteerde vrienden heb. Ik sta immers vaak lijnrecht tegenover zulke rechtse ideeën.

MENSEN ZIJN MAAR MENSEN – YEVGUENI

Het is niet het verschil van inzicht dat de ruzie veroorzaakt, maar de wijze waarop een discussie wordt gevoerd. Ik kan er niet tegen als mensen de discussie persoonlijk gaan maken. Ik voel me dan vaak aangevallen. Het is waarschijnlijk daarom dat linksgeoriënteerden zo zuur zijn. Zij vinden niet alleen dat besluitvorming van invloed is op mensen, maar voelen zich vaak persoonlijk geraakt.

JE VECHT NOOIT ALLEEN – 3J’S

Ik besef dat ik twee dingen kan doen: Of ik moet leren genieten van de eenzaamheid; Of ik moet zorgen dat ik moeilijke gesprekken ontwijk. Alleen is het daarvoor nodig om over niets te kunnen praten. Bovendien voel ik me soms beroerd en wil ik dat kwijt. Kortom voor mij is niets zo moeilijk als leren praten over niets.